School tegen School Estafette

Atletiekvereniging The Eagles houdt jaarlijks in de maand maart, zijn wedstrijd “ The Eagles Championship”. Graag nodigen wij uw school uit om deel te nemen aan de 4×100 meter School tegen School estafette op 9 maart in SDK, Brievengat om 17:30uur. Teams moeten om 15:30 aanwezig zijn. Teams zullen bestaan uit de volgende leeftijdsgroepen:

  • U13 gemengd (2 jongens en 2 meisjes),
  • U15 gemengd (2 jongens en 2 meisjes),
  • U17 4 jongens en/of 4 meisjes en
  • U20 4 jongens en/of 4 meisjes

Dit is een geweldige kans voor uw leerlingen om deel te nemen aan een spannende competitie en hun talenten te laten zien tegen andere scholen. We zijn benieuwd welke school als winnaar gekroond zal worden tot kampioen.

Winnaars van de eerste, tweede en derde plaats ontvangen medailles als erkenning voor hun prestaties.

Leeftijdsgroepen:
De “U” in “U13” staat voor “onder” en verwijst naar de leeftijdsgroep van atleten die jonger dan 13 jaar zijn op 31 december van het huidige jaar.
Op dezelfde manier staat “U15” voor atleten die jonger dan 15 jaar zijn, dus 13 of 14 jaar oud.
“U17” staat voor atleten van 15 of 16 jaar oud en “U20” staat voor atleten van tot 20 jaar oud.

Regels:
Om ervoor te zorgen dat uw team goed voorbereid is op de estafette race, houdt u rekening met de basisregels van de 4x100m estafette race hieronder:

  1. Elk team bestaat uit vier hardlopers, die elk 100 meters zullen rennen.
  2. De eerste loper zal in een vaste positie beginnen en zal een estafettestokje doorgeven aan de volgende loper binnen een gemarkeerde zone.
  3. Het estafettestokje moet binnen de gemarkeerde zone worden doorgegeven. Het doorgeven buiten deze zone of laten vallen van het stokje resulteert in diskwalificatie van het team.
  4. De race eindigt wanneer de laatste loper de finishlijn overstapt.
  5. Video uitleg https://www.youtube.com/watch?v=kYQ0AD5dUFg

Fysiek uitleg (niet verplicht):
Een coach van The Eagles zal fysiek uitleg geven op het veld te SDK. Alle teams moeten met een leerkracht komen. Op dinsdag 8 maart van 16:00 – 17:00 uur kunnen de teams van het Funderend onderwijs en het voortgezet onderwijs deelnemen aan deze sessie. Stuur ons een bericht via Facebook als jouw team aanwezig zal zijn.

Wij verzoeken u de teams centraal te registreren, middels onderstaande formulier vóór 9 maart 2024.

We hopen dat uw school zal deelnemen aan dit evenement en we kijken ernaar uit om uw team te verwelkomen.